PKN
Gereformeerde Kerk Aarlanderveen
 
30 oktober + 2 november: Inzameling levensmiddelen voor de Voedselbank. 30 oktober + 2 november: Inzameling levensmiddelen voor de Voedselbank.
De Voedselbank Alphen en Omstreken voorziet elke week ongeveer 220 gezinnen in Alphen a/d Rijn van levensmiddelen; gezinnen die van  een minimum inkomen moeten rondkomen. Daar horen ook asielzoekers bij. 
De Stichting Voedselbank Alphen a/d Rijn en Omstreken is een lokale voedselbank die zich volledig conformeert aan de richtlijnen van de landelijke vereniging Voedselbanken Nederland. Een organisatie met als doelstelling iets te doen aan verspilling van voedsel en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede.
Het is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Ze streeft ernaar om mensen te helpen die (tijdelijk) niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.
De Voedselbank benadert leveranciers van voedingsmiddelen en zamelt bij hen producten in, waarvan de kwaliteit nog steeds goed is, maar die om bepaalde redenen niet meer verkocht kunnen worden.
Verder ontvangt ze producten van de plaatselijke middenstand en zamelt voedsel en verzorgende producten in via tal van acties. Daarnaast ontvangt de Voedselbank producten vanuit initiatieven door kerken, serviceclubs en onder de bevolking.
Van deze goederen worden vervolgens pakketten gemaakt die wekelijks worden uitgedeeld aan particuliere huishoudens die het om één of andere reden financieel niet kunnen redden.
 
In de week van dankstond voor gewas en arbeid willen we als Diaconie, net als vorig jaar, met een speciale actie deze Voedselbank steunen. Niet via een collecte, maar door zelf iets te doen, namelijk door u te vragen allerlei voedselproducten te kopen en die naar de kerk mee te nemen. Inleveren kan voor aanvang van de kerkdienst op zondag 30 oktober en woensdag 2 november (Dankstond). Diakenen staan klaar om uw boodschappen in ontvangst te nemen.
 
Hieronder treft u een boodschappenlijstje aan van geschikte producten. Houdbaarheid is belangrijk. Hoe langer houdbaar, hoe beter. De artikelen worden gebruikt om de gebruikelijke pakketten aan te vullen en dan is het fijn als dat in de tijd gespreid kan worden.
 
Boodschappenlijstje voor de voedselbank:
 
blikken conserven, ragout, vis
broodbeleg, zoals jam, appelstroop, pindakaas, chocoladepasta en hagelslag
rijst, spaghetti, macaroni, pastasaus, mix voor spaghetti/macaroni
koffie, chocolademelk, blikken limonade
verzorgende producten, zoals: toiletpapier, shampoo, tandpasta, douchegel
schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger
 
We hopen dat deze inzameling opnieuw een succes mag worden.
U kunt alle informatie ook nalezen op de site van Voedselbank Alphen a/d Rijn.
De Diaconie 
 
terug
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 23-06-2024 om 09:30
meer details

Gezamenlijke dienst in de Maranathakerk
datum en tijdstip 30-06-2024 om 09:30
meer details

 
Gereformeerde kerk Aarlanderveen
Bezoek- en postadres:
Dorpsstraat 107
2445 AL Aarlanderveen
Tel: 0172-571546

Kerkenraad:
scriba@gereformeerdekerkaarlanderveen.nl
 
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze website?
Neem dan a.u.b. contact op met de webredactie

Privacyverklaring
 
 
Gereformeerdekerkaarlanderveen.nl wordt gehost door Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V. - Copyright 2014-2024 Gereformeerde Kerk Aarlanderveen