PKN
Gereformeerde Kerk Aarlanderveen
 
Avondmaalsproject Avondmaalsproject
Sinds begin 2017 steunt onze kerk jaarlijks met de vier avondmaalscollectes het zendingsproject van Rik en Caroline Mager. In dat jaar heeft ds Rik Mager afscheid genomen als predikant van Zevenhoven en Woerdense Verlaat. Met zijn echtgenote Caroline werd hij door de Gereformeerde Zendingsbond, een zendingsorganisatie binnen de PKN, uitgezonden naar Rwanda. Het echtpaar Mager had de kerkelijke gemeenten die deel uitmaakten van de classis Alphen a/d Rijn gevraagd hun werk financieel te steunen. De kerkenraad heeft toen besloten om dat middels de avondmaalscollectes te doen. Hieronder staat nog enige informatie over het project, zoals Rik en Caroline Mager dat beschreven voorafgaand aan hun vertrek.

Wie zijn Rik en Caroline Mager?
Rik studeerde Theologie in Apeldoorn, Amsterdam en Tübingen (Duitsland). Hij heeft ervaring als gemeentepredikant in twee gemeenten in het Groene Hart. Zijn hart ligt bij toerusting en jeugdwerk. Het is geweldig om te zien hoe mensen door Gods Geest veranderen en groeien in geloof. Als theologisch trainer zal hij een curriculum ontwikkelen en voorgangers opleiden om op een Bijbelse manier de plaatselijke gemeenten te dienen en op te bouwen. Zo is de kerk dienstbaar aan de mensen.
Caroline studeerde Orthopedagogiek in Utrecht en Amsterdam. Ze heeft gewerkt als dyslexiespecialist in het basisonderwijs. Ze geniet van kinderen die eerst dachten iets niet te kunnen en in de loop van de tijd helemaal opbloeien en zelfvertrouwen krijgen.  Zij zal haar kennis inzetten om kinderen met minder kansen een toekomstperspectief  te geven.
 
Uitzending
Vanuit de Protestantse Gemeente Zevenhoven en de Gereformeerde Kerk van Woerdense Verlaat is het echtpaar Mager in februari 2017 uitgezonden naar Kamembe, een plaats in het zuidwesten van Rwanda, om hun theologische en orthopedagogische kennis en ervaring in te zetten voor het Koninkrijk van God. Dit doen ze samen met de Anglicaanse kerk in het bisdom Cyangugu.
De GZB wil mensen bereiken met het evangelie, zodat ze gaan leven zoals God het bedoelt. Daarom is het belangrijk dat gemeenten wereldwijd met elkaar verbonden worden om elkaar te helpen en van elkaar te leren. In Rwanda werkt de GZB samen met de Anglicaanse kerk om dat doel handen en voeten te geven.
U kunt Rik en Caroline Mager volgen via www.gzb.nl/duizendheuvelsvolvreugde.
terug
 
 

Gezamenlijke dienst met de Maranathakerk
datum en tijdstip 14-07-2024 om 09:30
meer details

Openlucht kerkdienst
datum en tijdstip 21-07-2024 om 09:30
De liturgie van deze dienst is online beschikbaar. meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 28-07-2024 om 09:30
meer details

 
Gereformeerde kerk Aarlanderveen
Bezoek- en postadres:
Dorpsstraat 107
2445 AL Aarlanderveen
Tel: 0172-571546

Kerkenraad:
scriba@gereformeerdekerkaarlanderveen.nl
 
 
Website
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze website?
Neem dan a.u.b. contact op met de webredactie

Privacyverklaring
 
 
Gereformeerdekerkaarlanderveen.nl wordt gehost door Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V. - Copyright 2014-2024 Gereformeerde Kerk Aarlanderveen